Rektor


På frågan om varför du som elev ska välja just Kalmar Fria Läroverk är mitt svar: Kalmar Fria Läroverk är en rolig och stimulerande skola där du som elev alltid står i centrum.

Vi läser i sammanhållna pass som betyder att dina skoldagar blir mer sammanhängande och du slipper springa fram och tillbaka mellan olika klassrum. För att du även ska få en bred kunskapsgrund att stå på använder vi oss av den senaste tekniken där du som elev bland annat får en egen dator. Detta för att du redan nu ska förbereda dig inför framtiden.

För oss på skolan är det även viktigt att de kunskaper du får som elev är nära verkligheten utanför klassrummet. Det får du genom att vi arbetar i teman där vi involverar näringslivet, åker på studieresor, arbetar med UF och bjuder in föreläsare från olika företag och föreningar.

Oavsett vilket program du går på har du dessutom en möjlighet att göra praktik på ett av våra  lokala företag som vi sedan länge samarbetar med. Vi vill att du som elev ska ha med dig kunskap så att du klarar livets utmaningar samt mod och styrka att vara dig själv!

Så varmt välkommen till vår skola där vi gör det lilla extra för just dig och där kunskap är roligt!

Vi ser fram emot att berätta mer om våra utbildningar på Kalmar Fria Läroverk. Kom och hälsa på oss på Nygatan 30!

Du kan läsa mer om vad som händer på skolan på följande sidor: Facebook | Instagram | Sjökåren – skolans elevkår

Malin Nordin, rektor på Kalmar Fria Läroverk