Samhällsvetenskap

Beteendevetenskap / Medier, information och kommunikation

Vi erbjuder två samhällsvetenskapliga inriktningar; Beteendevetenskap samt Medier- information och kommunikation. Inom samtliga av dessa inriktningar arbetar vi mycket med praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa.

 

Studera på Kalmar Fria Läroverk?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Beteendevetenskap

För dig som vill lära dig mer om ledarskap, att arbeta i projekt, självkännedom, gruppdynamik, psykologi och kommunikation. Under dina tre år får du bland annat  lära dig att förklara mänskligt beteende och olika ledarskapsteorier.

Medier, information och kommunikation

För dig som vill lära dig mer om journalistik, foto, film och ljud, grafisk design och kommunikation. Du får bland annat utveckla ditt skrivande och bildtänk genom att vara med och driva vår skoltidning Yada Yada. Dessutom tränar du mycket på att kommunicera muntligt genom att du får fördjupa dig i presentationsteknik, retorik och argumentationsteknik. På olika sätt gör vi ordet till ett av dina främsta redskap i livet. Programmet är en högskoleförberedande utbildning. Därför lär du dig effektiva studievanor för framtiden, som du har nytta av när du efter studenten kan söka till utbildningar på högskolor och universitet.