Kalmar Fria Läroverk

För studier och träning

Kalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Vi brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Vi lägger stort fokus på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för att göra studierna framgångsrika. Forskningsresultat från hela världen stödjer det och visar att den som regelbundet utövar pulshöjande träning ger sig själv de bästa förutsättningarna för att ta sig an olika utmaningar. Som elev hos oss kan du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Bild

Vi inleder samarbete med Nordic Wellness

Sedan starten av höstterminen 2020 samarbetar Kalmar Fria Läroverk med Nordic Wellness. Samarbetet innebär att våra elever utövar sin träning i gymkedjans lokaler, där de dessutom erbjuds kostnadsfria gymkort. Läs mer här.

Bild

Ny rektor på Kalmar Fria Läroverk

Linda Wolfgang tillträder efter sommaren som ny rektor vid Kalmar Fria Läroverk. Hon kommer senast från en tjänst som biträdande rektor vid Kalmarsundsskolan. Läs mer här.

Bild

Information gällande covid-19

Vi följer myndigheternas rekommendationer med anledning av covid-19.

Här samlar vi löpande information.

Bild

”Jag valde Fria för att jag kan träna Kampsport samtidigt som jag satsar på mina studier.”

Adriana Axhed, elev på Kalmar Fria Läroverk

Bild

”På El och energi får vi arbeta mycket praktiskt, allt från att bygga datorer till att skapa nätverk. När jag inte pluggar brukar jag träna.”

Oliver Mittbrodt, elev på Kalmar Fria Läroverk

Bild

”Det händer mycket roligt på Fria och det är en bra stämning och gemenskap på skolan.”

Emilia Obermayr, elev på Kalmar Fria Läroverk

Bild

”Jag känner mig alltid piggare och tycker att jag orkar mer i skolan efter ett träningspass.”

Mohamed Davas, elev på Kalmar Fria Läroverk

Bild

”På Fria har vi lite längre lektioner än på andra skolor och det tycker jag funkar jättebra. Man hinner med mer på lektionerna.”

Ranem Ghazi, elev på Kalmar Fria Läroverk

Bild

Många besök!

I oktober genomförde vi årets första Öppet Hus där flera hundra personer valde att besöka oss för att höra mer om vårt koncept kring studier och träning. Varmt välkomna tillbaka! Håll gärna koll på både hemsida och sociala medier där vi publicerar information om våra olika besökstillfällen.

Bild

Elevintervju

Svante Sturesson läser på Kalmar Fria Läroverk och är nöjd med sitt gymnasieval. Han trivs bra på skolan och kombinerar studier och träning. Läs hela intervjun här.

Bild

Lärarintervju

Åsa Karlsson och Christian Jonasson är lärare på Kalmar Fria Läroverk och finns alltid tillhands för skolans elever för att de ska ha möjlighet att träna och orka hela vägen. Läs hela intervjun här.

Bild

”Jag undervisar våra elever i Ekonomi. Det bästa med Fria är studieron, arbetssättet och stämningen.”

Katarina Stjernfelt, lärare på Kalmar Fria Läroverk

Bild

Elevintervju

Nova Brideau läser sitt andra år på Kalmar Fria Läroverk. För att orka vara ambitiös i sina studier tränar hon flera dagar i veckan. Då står oftast friidrott på schemat. Läs hela intervjun här.

Dags för gymnasieval?

Varmt välkommen att kontakta eller besöka oss. Vår Studie- och yrkesvägledare heter Kim Robertsson och hon svarar gärna på dina eventuella frågor om gymnasievalet. Kim nås på 072 – 720 21 14 eller kim.robertsson@laroverken.se

Du kan också lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags för ett Öppet Hus eller något annat event hos oss!

Intresseanmälan


Öppet Hus

2 december
Mer info kommer!


Prova på-dagar

25 november
9 december
20 januari
10 februari


Vi förhåller oss till myndigheternas rekommendationer och reserverar oss därför för eventuella förändringar i vårt program.


Kontakt

kalmar@laroverken.se
073-519 29 33


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Ekonomi
+ Teknik
+ Barn och fritid
+ El och energi
+ Estetiska

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr