Samhälle Media

Medier, information och kommunikation

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation är för dig som är intresserad av samhällsfrågor och vill bli bra på att kommunicera både i text och i bild. Att veta hur samhället fungerar och hur du för ut information på smartast sätt är en bra grundpelare att stå på. Under utbildningen utvecklar du ditt skrivande och visar upp det du gör i olika digitala medier.

Studera på Fria Läroverken?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Programmet är brett och du får läsa teoretiska kurser i svenska, engelska, matematik och moderna språk men också praktiska kurser som fotografi, medieproduktion och rörlig bild. Programmet är en högskoleförberedande utbildning. Därför lär du dig effektiva studiemetoder som du har nytta av om du efter studenten pluggar vidare på högskolor och universitet inom bland annat journalistik, kommunikation eller medieproduktion.

Dina tre år på Samhälle Media

Första året

Första året utforskar du vilka olika yrken som finns inom medievärlden. Du lär dig hantera digitala medier genom till exempel journalistuppdrag, som du redovisar genom antingen en webbtidning eller blogg. Du övar också upp din studieteknik inför studier på högskolor och universitet och träffar många människor som redan idag jobbar med det du siktar på att jobba med senare i livet.

Andra året

Andra året utvecklar du ditt sätt att kommunicera, argumentera, tänka, debattera och analysera. Du lär dig mer om vilka lagar och regler som gäller för en journalist. Du får också välja fördjupning i antingen Digitalt skapande 2, Fotografisk bild 2 eller Samhällskunskap 2 – allt beroende på vad du vill jobba med i framtiden.

Sista året

Sista året gör du klart din portfolio med texter, bilder och andra digitala verk, som du har nytta av när du söker jobb. Under tredje året jobbar du även med ett gymnasiearbete som har koppling till det du vill jobba med framöver. Du gör också en plan för framtida studier, arbete eller företagande. Här får du hjälp med att utveckla det du är bra på för att du ska kunna gå väl förberedd ut i vuxenvärlden.