Teknik

Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med mjukvara, problemlösning och teknikutveckling och som siktar på vidare studier till ingenjör eller andra tekniska universitetsutbildningar efter gymnasiet. Det som är speciellt med just vårt Teknikprogram är att det är praktiskt orienterat. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med olika  praktiska övningar där vi tillämpar det vi har lärt oss.

Poängplan

Studera på Fria Läroverken?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Efter gymnasiet

Efter gymnasiet har du stor valfrihet och kan studera vidare på högskolor och universitet runt om i landet. Du har även möjlighet till behörighet till samtliga civilingenjörsprogram. Utbildningen ger möjligheter till yrken som:

  • Civilingenjör
  • Systemutvecklare
  • Webbutvecklare
  • Spelutvecklare

Dina tre år på Teknik

Första året

Första året får du en bred förståelse för programmet genom att ge oss ut i verkligheten. Vi genomför många studiebesök på tänkbara framtida arbetsplatser och universitet. Du fokuserar på teknik och människans användande av tekniken samtidigt som du läser många förberedande kurser inför en högskoleutbildning. Med kurser som Teknik och Fysik provar du på och upptäcker olika delar av din framtid inom teknikområdet.

Andra året

Andra året riktas mot informations- och medieteknik med kurser som Programmering och Webbutveckling. Du får då möjlighet att utvecklas inom teknikområdet och hitta ditt specialområde. Samtidigt fortsätter du att läsa förberedande kurser inom exempelvis Matematik och Fysik som förbereder dig för högskolan.

Sista året

Tredje året läser du fördjupningskurser inom Programmering, dator- och nätverksteknik eller Webbteknik. Dessutom har du möjligheten att genom ditt gymnasiearbete själv fördjupa inom ett intresseområde som anknyter till utbildning och din framtid. Ditt val kan hjälpa dig att uppnå en särskild behörighet för högskolan eller ge dig möjlighet att specialisera dig inom ditt intresseområde.