Ekonomi

Ekonomi, Juridik

Vårt Ekonomiprogram kännetecknas av att vi varierar undervisningen genom att blanda traditionella lektioner med verklighetsbaserade case, studiebesök, gästföreläsningar och andra praktiska övningar i en större grad än vad som är normalt på traditionella ekonomiutbildningar på gymnasiet. Det gör att du under studietiden förbereds för vidare studier på handelshögskola eller universitet och att du får en inblick i de olika yrken som en ekonomiutbildning kan leda till.

Programmet är högskoleförberedande. Det betyder att du får många teoretiska kurser som tillsammans ger dig en bred behörighet till många program och kurser på högskola och universitet.

Vi är en diplomerad gymnasieskola. Det innebär att du som läser Ekonomiprogrammet har möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom – en merit på ditt CV som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Studera på Fria Läroverken?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Efter gymnasiet

Efter studenten kan du söka till utbildningar som ger dig en examen som:

  • Civilekonom (ekonomichef)
  • Redovisningskonsult (revisor)
  • Ekonom (controller)
  • Jurist (advokat, åklagare)
  • Fastighetsmäklare
  • Marknadsförare (marknadskoordinator, marknadschef)

Dina tre år på Ekonomi

Första året

Våra nya elever börjar hos oss och vi introducerar dem i skolan med ett antal introduktionsdagar där vi har workshops, föreläsningar och samarbetsövningar. Det första året på Ekonomiprogrammet innebär att eleverna läser kärnämnen tillsammans med Företagsekonomi 1. En del intressanta moment t ex studiebesök på Tingsrätten ingår i årskurs 1.

Andra året

Uttagning till skolambassadör. En skolambassadör väljs från varje klass och årskurs. Denna är skolans ansikte utåt och hjälper till vid gymnasiemässa, Öppna hus mm. Eleverna läser nu fler ekonomiämnen och kan välja att inrikta sig mot antingen Ekonomi eller Juridik. Nu väljs även Intressepaket, alltså 200 p i olika intressanta kurser som kan är anpassade till programmet. Under detta år brukar vi också göra ett studiebesök hos ett större företag och vi brukar delta på Näringslivsdagarna för företagare i Malmö Stad.

Sista året

Gymnasiearbetet 100p startas upp och ska vara klart under året. Nu drar också det stora UF-året igång med moment som starta, driva och utveckla. Under UF-mässan på Emporia köpcenter får eleverna chansen att visa upp och sälja sina varor eller tjänster. Nu får också de elever som klarar kriterierna för Diplomerad Gymnasieekonom sina Diplom lagom till studenten. Det sista året brukar vi göra en studieresa till Kiviks Musteri eller något annat intressant företag.

Läs mer om de tre åren