Ekonomi

Ekonomi, Juridik

Vårt Ekonomiprogram kännetecknas av att vi varierar undervisningen genom att blanda traditionella lektioner med verklighetsbaserade case, studiebesök, gästföreläsningar och andra praktiska övningar. Vi gör detta för att du under studietiden ska förberedas för vidare studier på handelshögskola eller universitet och för att du ska få en inblick i de olika yrken som en ekonomiutbildning kan leda till.

Programmet är högskoleförberedande. Det betyder att du får många teoretiska kurser som tillsammans ger dig en bred behörighet till många program och kurser på högskola och universitet.

Studera på Fria Läroverken?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Efter gymnasiet

Efter studenten kan du söka till utbildningar som ger dig en examen som:

  • Civilekonom (ekonomichef)
  • Redovisningskonsult (revisor)
  • Ekonom (controller)
  • Jurist (advokat, åklagare)
  • Fastighetsmäklare
  • Marknadsförare (marknadskoordinator, marknadschef)

Dina tre år på Ekonomi

Första året

Introvecka. En vecka med blandade föreläsningar med inbjudna föreläsare från näringslivet, t ex innovatörer, ekonomer och säljare. Workshops, övningar och rollspel. Samkör med Handelsprogrammet. Eleverna helt lediga från andra lektioner denna vecka. Introduktion i gymnasiearbetet och vad detta innebär.

Andra året

Uttagning skolambassadör. En skolambassadör väljs från varje klass och årskurs. Denna är skolans ansikte utåt och hjälper till vid gymnasiemässa, Öppna Hus mm. Utveckla skolreseprojekt. Kopplat till bl a mål i de ekonomiska ämnena arbetar eleverna med att utveckla skolreseprojektet.

Sista året

Gymnasiearbetet 100 p. startas upp och ska vara klart under året. Uttagning skolambassadör. En skolambassadör väljs från varje klass och årskurs. Denna är skolans ansikte utåt och hjälper till vid gymnasiemässa, Öppna Hus mm. Starta och driva UF. Nu drar det stora UF-året igång med moment som starta, driva och utveckla.

Läs mer om de tre åren