Fotboll

Träningen på skolan är individuellt anpassad för att utveckla just dig och dina utvecklingsområden. Vi lägger stor vikt på teknik och positionsanpassad träning.

Vår fotbollsutbildning leds av instruktörerna Anders Grimberg och Henrik Jönsson som båda är utbildade tränare med diplom från UEFA. Träningen sker på Kulladals IP och vi tränar alltid på förmiddagar för att du ska hinna återhämta dig innan eventuell kvällsträning.

Vi strävar efter att ha en god och nära relation till alla klubbar i Malmö med omnejd. Du som spelare skall känna att vi jobbar för Dig och att vi arbetar för en optimal miljö för Din bästa utveckling. De klubbar som representeras av våra spelare blir självfallet extra viktiga för oss. Vi är alternativet där Du ska kunna spela kvar i ditt klubblag, slippa långa resor, få tid för återhämtning, kompisar och skola. Detta i kombination med din fotbollssatsning.


Om utbildningen

I årskurs ett fokuserar vi på grunderna i alla tekniska moment. Syftet är att du ska bli en bättre fotbollsspelare i alla moment; mottagning, vändning, tillslag, huvudspel, speluppfattning och spelförståelse.
I årskurs två anpassas träningen efter vilken position man har på planen. Om man exempelvis är vänsterback så fokuseras träningen på moment som är relevanta i den positionen. Vi gör det för att man ska bli trygg i sin position och för att förbereda spelaren för att kunna ta klivet upp till seniornivå. När man kliver in i trean övergår man ofta till seniorfotbollen och då försöker vi förbereda spelarna på spel på den nivån där allt blir lite tuffare och går lite fortfarande. Målvakter följer samma mönster men fokuserar ännu mer på olika positioner i de olika momenten som uppstår under en match.

Vi varierar träningen genom olika teman som över ett läsår täcker in alla tekniska och taktiska moment som är viktiga för en fotbollsspelare. Det kan exempelvis vara försvarsspel, anfallsspel och så vidare. Vi pratar också mycket fotboll, vi samlas alltid en halvtimme innan varje träning och går igenom träningen och andra aktuella händelser. Exempelvis om det har varit landslagsmatch eller Champions League så brukar vi gå igenom matchen och diskutera olika taktiska och tekniska överväganden som spelarna gjort under matchen.
Nästan alla som går hos oss är aktiva i en klubb och vi försöker komplettera träningen man får hos klubben. Hos oss får man exempelvis mycket mer bollberöringar än man får i sitt klubblag. Det innebär att vi nöter mer detaljer vilket kompletterar träningen med klubblagen på ett bra sätt.


Nationell IdrottsUtbildning (NIU)

Nu startar vi upp NIU i Fotboll. För att bli antagen till NIU krävs det att du ansöker om att få komma på uttagning. Ansökan ska vara Svenska Fotbollförbundet tillhanda senast den första december året innan du börjar gymnasiet. Läs mer här.
Här ansöker du.