För studier och träning

Malmö Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos oss ska du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

 

Bild

Många vill studera på Malmö Fria Läroverk

Resultatet av preliminärvalet visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera studier och träning hos oss på Fria. Läs mer här.

Bild

Alumnintervju

När Samuel Gockel började på Fria satte han tidigt upp ambitiösa mål i förhoppning om att många dörrar skulle öppna sig efter gymnasiet. Idag driver han en egen organisation i Uganda som han ägnar all sin tid åt. Läs hela intervjun här.

Bild

”Jag har ett framtida drömyrke och den drömmen gör att jag är målinriktad och tar mina studier på allvar.”

Frida Lilja, elev på Malmö Fria Läroverk

Bild

”Att kombinera skolan med idrott och träning funkar väldigt bra för mig.”

Oliver Gabrielsson, elev på Malmö Fria Läroverk

Bild

Elevintervju

Saleh Haffar läser sitt första år på Fria och gillar sitt gymnasieval. Han trivs på skolan och kombinerar sina studier med träning. Läs hela intervjun här.

Bild

”Jag har idrottstillvalet Fys och hälsa på schemat. Det gör mig mer fokuserad på plugget.”

Oliver Sjögren, elev på Malmö Fria Läroverk

Bild

Våga vara ambitiös

När du börjar på Malmö Fria Läroverk är det viktigt att du vågar sätta höga mål. När du gör det, kan du förvänta dig att bli stöttad för att lyckas – så att du tre år senare kan lämna gymnasiet som den bästa versionen av dig själv

Bild

Orka hela vägen

Malmö Fria Läroverk brinner för att alla elever ska träna och ha en god fysik. Forskningsresultat från hela världen visar att den som håller sig fysiskt aktiv också presterar bättre i skolan. Du tar dina studier på allvar, och träning gör att du kan koncentrera dig bättre när du pluggar.

Bild

Våra idrottstillval

För oss är det viktigt att du hittar ditt sätt att orka hela vägen. På Malmö Fria Läroverk finns därför något för alla. De som vill har möjlighet att idrotta på skoltid. Hos oss får du utveckla både teoretiska, praktiska och personliga egenskaper. Läs mer om våra idrottstillval här.

Ansökan till gymnasiet

Är du intresserad av Fria? Lämna gärna en intresseanmälan via knappen nedan så kontaktar vi dig. Den 15 april kommer det preliminära antagningsbeskedet. Omvalsperioden pågår sedan mellan den 25 april och 15 maj.  Här hittar du mer information.
Intresseanmälan


Prova på-dagar

Anmäl dig genom att skicka namn, vilket program och datum du är intresserad av till: maria.gustafsson@laroverken.se


Vårfest

11 april kl. 16:30-18:30


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap

+ Ekonomi
+ Barn och fritid
+ Handel och administration
+ Frisör

+ Hotell och Turism

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr