Fokus: Välmående

Att studera på gymnasiet upplevs många gånger krävande och därför är ett av våra fokus elevernas välmående. Vi vet att välmående hör ihop med både fys, hälsa, pedagogik, kost och miljö. Därför har vi på skolan ett tydligt förhållningssätt till detta.

Fys och Hälsa

Fys och Hälsa är en inriktning som alla elever kan välja till sitt gymnasieprogram. Inriktningen passar de som utövar en specifik idrott eller som har ett intresse för träning och vill kombinera det med studierna. Fys och Hälsa är ett så kallat Individuellt val och därför är det enkelt att kombinera träningen med studierna. Inriktningen handlar bland annat om att eleverna ska lära sig om vad som händer när man tränar, hur man tränar för att få resultat och hur man kan jobba med målsättningar.

På inriktningen har eleverna två förmiddagspass i veckan som vigs åt träning och träningslära. De praktiska lektionerna hålls på gym eller i idrottssal där eleverna tränar efter ett individuellt utformat träningsprogram. Lektionerna varvas med teori kring träningslära, teknik, uppbyggnad av träningsprogram, kost och liknande.

Pedagogik

Hos oss genomsyras all undervisning av välmående. För oss är det viktigt att eleverna presterar i skolan och vår personal finns alltid på plats för att hjälpa eleverna att nå så långt som möjligt. Våra skoldagar är uppdelade i sammanhållna pass istället för flera korta lektioner. Det ger eleverna möjligheten att lära sig saker på djupet och det tar bort onödig ställtid mellan lektioner. Under varje lektion ges eleverna möjlighet att ha ett enskilt samtal med ämneslärarna. Där diskuterar läraren och eleven hur det går och de rätar även ut frågetecken samt bestämmer vad som är nästa steg i lärandet. Varje elev får därmed kvalitativ ämneshandledning varje lektion, varje dag.

Kost och miljö

Vi tänker också hälsofrämjande vad gäller maten i vår skolrestaurang där vi till näringsrika luncher serverar ett stort salladsbord. I vårt elevcafé finns ett rikt utbud av mackor, frukt, smoothies och annat som ger möjlighet att fylla på energi.

Både matsal och elevcafé är belägna i vår nyrenoverade bottenvåning, en trevlig miljö där soffor och växter tillsammans med trivsam belysning får såväl elever som personal att trivas.