Träning på skoltid

Vi erbjuder fyra olika alternativ för dig som vill kombinera gymnasiestudier med idrott.

PROFIL: Du tränar två pass per vecka och har även möjlighet att läsa den teoretiska kursen Träningslära. Utbildningen fokuserar på grundläggande teknisk och taktisk utveckling inom din idrott. Ingen särskild uttagning krävs utan du söker till det program du är intresserad av och väljer idrott som tillval. Som profilelev kan du även välja att läsa Fys och Hälsa som exempelvis kan vara ett första steg i att bli PT (läs mer här).

ELIT: Du tränar två till tre pass per vecka och läser den teoretiska kursen Träningslära. Utbildningen fokuserar på avancerad teknisk och taktisk utveckling inom din idrott.

NIU: Du tränar två till tre pass per vecka och läser de teoretiska kurserna Tränings- och tävlingslära 1 och 2. Utbildningen fokuserar på avancerad teknisk och taktisk utveckling inom din idrott. Till NIU krävs en separat ansökan som ska ha skickats in senast den 1 december.

Länkar till ansökan NIU finns på respektive idrottssida.

TRÄNINGSGRUPP (NYHET): Du tränar två till tre morgonpass i veckan på skoltid, men utanför poängplaner och utan betygssättning. Du får utnyttja alla fördelar som pulshöjande träning ger med en fantastisk möjlighet att bli en ännu bättre version av dig själv. Du offrar några sovmorgnar men du vinner mer stresstålighet, kreativitet, fokus och förmåga till anpassning.

Har du frågor om våra idrottsutbildningar?

Vänligen kontakta:
Helena Lanver, Idrottsansvarig
helena.lanver@laroverken.se
073-625 13 75