För studier och träning

Linköping Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos oss ska du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Bild

Elevintervju

Olivia Oberpichler läser sitt första år på Linköping Fria Läroverk och är nöjd med sitt gymnasieval. Mest uppskattar hon stämningen och gemenskapen på skolan. Läs hela intervjun här.

Bild

”Jag gillar att jag på Fria kan kombinera min idrott med en krävande utbildning.”

Philip Fox, elev på Linköping Fria Läroverk

Bild

Elevreportage

Filippa Bagge och Elina Norling är med i Frias FN-förening där de upplever att de kan göra skillnad. Läs hela reportaget här.

Bild

Våga vara ambitiös

När du börjar på Linköping Fria Läroverk är det viktigt att du vågar sätta höga mål. När du gör det, kan du förvänta dig att bli stöttad för att lyckas – så att du tre år senare kan lämna gymnasiet som den bästa versionen av dig själv.

Bild

Orka hela vägen

Linköping Fria Läroverk brinner för att alla elever ska träna och ha en god fysik. Forskningsresultat från hela världen visar att den som håller sig fysiskt aktiv också presterar bättre i skolan. Du tar dina studier på allvar, och träning gör att du kan koncentrera dig bättre när du pluggar.

Bild

Träning på skoltid

För oss är det viktigt att du hittar ditt sätt att orka hela vägen. På Linköping Fria Läroverk finns därför något för alla. Hos oss kan du träna på skoltid och utveckla både teoretiska, praktiska och personliga egenskaper. Läs mer om träning på skoltid här.

Öppet Hus

16/1 kl. 17-19
24/4 kl. 17-19

Välkommen!


Nytt avsnitt av Fria-TV

Klicka här för att se fler avsnitt och här för att prenumerera på vår Youtube-kanal.


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap

+ Ekonomi
+ Teknik
+ Barn och fritid


Intresseanmälan

Läs vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr