Välkommen till Fria Läroverken i Linköping

Fria Läroverken i Linköping är en gymnasieskola som står för verkligt lärande – som är förankrat i verkligheten och som går längre och djupare än vad som kan mätas med formella kunskapstester.

Frågor om gymnasievalet?

Om du har frågor om våra program, ring vår SYV på 076-721 88 55

Om du har frågor om vår idrott på skolan, kontakta Helena Lanver: helena.lanver@laroverken.se
Vi finns på plats varje vardag mellan klockan 8-16.

Viktiga datum

 Lovdagar

Klämdag                      20170526

Klämdag                      20170605

Helgdagar

Kristi Himmelsfärd       20170525
Sveriges nationaldag   20170606

Avslutning och student

Avslutning för ettor och tvåor: Tors den 15 juni
Studenten: Fredagen den 16 juni kl 11.00

Nationella prov

Kurs                     Provdatum
Engelska 5           3:e och 8:e maj 2017
Engelska 6           5:e och 9:e maj 2017
Matematik 1        16:e maj 2017
Matematik 2        18:e maj 2017
Matematik 3        17:e maj 2017
Matematik 4        19:e maj 2017
Svenska 1            26:e och 28:e april 2017
Svenska 3            6:e april 2017

Läsårstider 2017/2018

2017-08-21 – 2017-12-21

2018-01-08 – 2018-06-15

Fem för fria

Fem för fria

Gymnasieval? Du har säkert hundra frågor och tusen funderingar. Vi har fem anledningar för Fria.

Fem för fria - anledning 1

Skolan

Fria Läroverken har relativt små skolor men med en stor gemenskap. Ett utmärkande drag är att det är en personlig stämning på skolorna – de flesta vet vad du heter och man säger alltid hej när man möter någon i korridoren.

För oss är det viktigt att du som elev ska lyckas med dina studier under din tid hos oss och därför arbetar vi mycket med personlig handledning. Exempelvis har vi ett system för att säkerställa att alla elever får individuell handledning av sin lärare på varje lektion, varje dag.
Vi kallar detta för Ansiktstid. Något annat vi tycker är viktig är våra elevers intressen. Vi är övertygade om att man utvecklas mer om man får använda delar av studietiden till något man verkligen är intresserad av. Därför kan man hos oss alltid kombinera sitt gymnasieprogram med ett intresse.

Fem för fria - anledning 2

Programmen

Vi tycker det är viktigt att de kurser du läser hänger ihop och bildar en helhet. Därför har vi tänkt till lite extra kring hur våra program är utformade och vad som kännetecknar programmen hos just oss. Vi tycker inte att man ska behöva stänga några dörrar till framtiden redan under gymnasietiden, därför kan du alltid läsa in grundläggande högskolebehörighet oavsett vilket program du går på eller läsa kurser som ger extra meritvärde när du säker vidare till universitet, hos oss kallas detta för Maxa.

Fem för fria - anledning 3

Intresset

Vi är övertygade om att du utvecklas mer om du får ägna delar av din studietid tid åt något du verkligen är intresserad av. Just därför kan du hos oss alltid kombinera ditt program med ett intresse. Rent konkret innebär det att vi inom de individuella valen och i vissa fall även inom programfördjupningarna, sätter ihop kurser till olika paket som du sedan kan kombinera med ett gymnasieprogram. Resultatet blir att vi endast erbjuder relevanta kurser som hänger ihop och håller hög kvalitet.

Fem för fria - anledning 4

Arbetssättet

Alla gymnasieskolor inom Fria Läroverken arbetar efter ett gemensamt arbetssätt. Det styr bland annat lektionernas längd och fungerar som vägledning för våra lärare om hur de ska arbeta på lektionerna.

Fem för fria - anledning 5

Gemenskapen

Skolan handlar inte bara om studier, betyg och kunskap. En minst lika viktig del handlar om gemenskap, att ha kul och att utvecklas som person. På de flesta skolor har vi aktiva elevråd/elevkårer som erbjuder olika aktiviteter och vi har även många traditioner som skapar en gemenskap mellan alla elever på skolan. Dessutom bidrar våra intresseområden till att du läser kurser tillsammans med elever från olika program och inriktningar vilket gör att du lär känna elever från alla skolans program.

Föregående
Nästa