Ishockey

LIU

Vi erbjuder lokal idrottsutbildning (LIU) för både tjejer och killar i ishockey. Träningen bedrivs på skolan och är anpassad för att du ska utveckla din individuella förmåga. I den lokala idrottsutbildningen ingår två förmiddagspass i veckan där praktik blandas med teori och fysträning. Som elev på Fria Läroverken i Karlstad har du tillgång till gym på Sats i Löfbergs Arena och Kobbs Arena.

Vi strävar efter att ha en god och nära relation till alla klubbar i Karlstad med omnejd. Du som spelare skall känna att vi jobbar för dig och att vi arbetar för en optimal miljö för din bästa utveckling. De klubbar som representeras av våra spelare blir självfallet extra viktiga för oss. Vi är alternativet där du ska kunna spela kvar i ditt klubblag, slippa långa resor, få tid för återhämtning, kompisar och skola. Detta i kombination med din ishockeysatsning.

Instruktör
Henrik Rehnberg

 

NIU

Vi erbjuder nationell idrottsutbildning (NIU) för killar i ishockey. Träningen bedrivs på skolan och är anpassad för att du ska utveckla din individuella förmåga. I idrottsutbildningen ingår tre förmiddagspass i veckan där praktik blandas med teori och fysträning. Som elev på Fria Läroverken i Karlstad har du tillgång till gym, lektionssalar och Löfbergs Arena.

Fria Läroverken samarbetar med Färjestad BK för att skapa de bästa förutsättningarna för dig som vill elitsatsa på ishockey. Målet är att du ska få förutsättningar att prestera inom såväl hockeyn som dina studier. NIU-utbildningen bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv mot individen med en utvecklad dialog mellan lärare på skolan, instruktörer och dig som elev.

Vi erbjuder 12-14 NIU-platser per år.

Länk till NIU-ansökan

Instruktör
Henrik Loob