Innebandy

LIU

Träningen på Fria Läroverkens lokala idrottsutbildning i innebandy bedrivs på skolan och är anpassad för att du ska utveckla din individuella förmåga. I den lokala idrottsutbildningen ingår två förmiddagspass i veckan där praktik blandas med teori och fysträning. All träning genomförs i Tingvallahallarna.

Vi strävar efter att ha en god och nära relation till alla klubbar i Karlstad med omnejd. Du som spelare skall känna att vi jobbar för dig och att vi arbetar för en optimal miljö för din bästa utveckling. De klubbar som representeras av våra spelare blir självfallet extra viktiga för oss. Vi är alternativet där du ska kunna spela kvar i ditt klubblag, slippa långa resor, få tid för återhämtning, kompisar och skola. Detta i kombination med din innebandysatsning. Du kan kombinera innebandyn med programmen Barn och fritid, Samhäll med beteendeinriktning, Natur samt Ekonomi. Du söker till programmet och anger innebandy som ditt tillval/inriktning.

NIU

Fria Läroverken i Karlstad är utvald till certifierat NIU (Nationellt idrottsutbildning) i Innebandy. Detta innebär att vi erbjuder en kvalitetssäkrad utbildning som ger dig möjligheter att utvecklas till elitspelare.

Vi samarbetar med Värmlands Innebandyförbund. Tillsammans med eleven och föreningen jobbar vi för att skapa en så optimal miljö som möjligt i förberedelserna för en framtid som elitidrottare.

NIU har huvudsakligt ansvar för innebandyspelarna inom sitt NIU-område, och eleverna som går där ska bedömas ha chans att tillhöra nationell elit som seniorspelare. Eleverna ges plats efter särskilda uttagningar. Våra uttagningar ligger i slutet av december. En dag för tjejer och en dag för killar. De sökande som bedöms ha förutsättningarna erbjuds plats till skolans NIU-utbildning.

Tänk på att du måste göra en programansökan till skolan utöver din NIU-ansökan som du gör på Svenska innebandyförbundets webbsida.

Träning

Träningen bedrivs på skolan och är anpassad för att du ska utveckla din individuella förmåga. I idrottsutbildningen ingår tre förmiddagspass i veckan där praktik blandas med teori och fysträning. Som elev har du tillgång till idrottshallar och teorisal i Tingvallahallarna samt gym på KMTI.

Fria Läroverken i Karlstad har även sjukgymnaster som tar hand om dig om du skadas eller behöver program och rådgivning i din rehab.
Skolans målsättning är att varje år ta emot 12-14 elever jämnt fördelat mellan könen.

Länk till ansökan NIU: Innebandy

Instruktörer:
Madlen Karlsson
Carl-Ola Petersson
Lina Segerblom