För studier och träning

Karlstad Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos oss ska du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

 

Bild

Många vill studera på Karlstad Fria Läroverk

Resultatet av preliminärvalet visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera studier och träning hos oss på Fria. Läs mer här.

Bild

Nöjda elever med en hög andel examensbevis

Vi är en av de skolor i Karlstad med högst elevnöjdhet och en stor andel av våra elever når sina examensbevis. Vid Skolinspektionens senaste besök på skolan gjordes inga anmärkningar. Här presenterar vi våra senaste kvalitetssiffror.

Bild

Elevreportage

Redan under gymnasietiden skrev Joel Eriksson Ek på ett kontrakt med Färjestad BK för att därefter bli NHL-draftad av Minnesota Wild. Hockeyn tog upp en stor del av hans liv under tonåren men han var alltid noga med att vara ambitiös med sina studier. Läs hela reportaget här.

Bild

”De nya labbsalarna på skolans Science Center ger oss möjlighet att utvecklas inom naturämnena.”

Jasmine Lahti Bonté och Lisa Holmberg, elever på Karlstad Fria Läroverk

Bild

”Gemenskapen är det som gör Fria speciellt. Redan efter några veckor på skolan såg jag både klasskompisar och lärare som mina vänner.”

Maja Dahlgren, elev på Karlstad Fria Läroverk

 

Bild

Elevintervju

Catalina Edvardsson läser sitt första år på Karlstad Fria Läroverk och är nöjd med sitt gymnasieval. Det hon framförallt gillar med Fria är stämningen, gemenskapen, lärarna och de sammanhållna lektionspassen. Läs hela intervjun här.

Bild

”Karlstad Fria Läroverk erbjuder trygghet och studiero, och vi lägger stort fokus på idrott och träning.”

Jan Ohlsson, rektor på Karlstad Fria Läroverk

Bild

Tre nya labbsalar

Till hösten 2018 slog Karlstad Fria Läroverk upp portarna för sitt nya Science Center,  en plats där tre nya labbsalar tar plats. Läs hela reportaget här.

Bild

Elevreportage

Hilda Södergren tränar ishockey på Fria och utan henne hade BIK Karlskoga varken haft en träningshall eller en tjejverksamhet. Läs hela reportaget här.

Bild

Våga vara ambitiös

När du börjar på Karlstad Fria Läroverk är det viktigt att du vågar sätta höga mål. När du gör det, kan du förvänta dig att bli stöttad för att lyckas – så att du tre år senare kan lämna gymnasiet som den bästa versionen av dig själv.

Bild

Orka hela vägen

Karlstad Fria Läroverk brinner för att alla elever ska träna och ha en god fysik. Forskningsresultat från hela världen visar att den som håller sig fysiskt aktiv också presterar bättre i skolan. Du tar dina studier på allvar, och träning gör att du kan koncentrera dig bättre när du pluggar.

Bild

Våra idrottstillval

För oss är det viktigt att du hittar ditt sätt att orka hela vägen. På Karlstad Fria Läroverk finns därför något för alla. De som vill har möjlighet att idrotta på skoltid. Hos oss får du utveckla både teoretiska, praktiska och personliga egenskaper. Läs mer om våra idrottstillval här.

Ansökan till gymnasiet

Är du intresserad av Fria? Lämna gärna en intresseanmälan via knappen nedan så kontaktar vi dig. Den 8 april kommer det preliminära antagningsbeskedet. Omvalsperioden pågår sedan mellan den 8 april och 15 maj.  Här hittar du mer information.

Intresseanmälan


Prova på-träning

7 maj (även åk 8)
Läs mer här!
Anmälan skickas till lina.ek-segerblom@laroverken.se


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap
+ Ekonomi
+ Teknik
+ El och energi
+ Barn och fritid

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren
eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr