Estet

Estetik och media

Lockas du av kreativitet, skaparglädje och fantasi? Då har du hittat rätt. Estetiska programmet är till för dig som tycker om att fotografera, filma och arbeta med webben, tycker om att arbeta med ”skarpa” projekt ute i ”verkliga livet”. Under utbildningens tre år får du chansen att förverkliga alla de drömmar och idéer du har inom dig. Förutom en utbildning som ger dig studievana och gör dig redo att plugga vidare på universitet eller högskola, får du också jobba mycket praktiskt. Under dina tre år hos oss får du jobba med till exempel fotoutställningar, hemsidor och reklamfilmer, där din slutprodukt är något du kan använda och visa upp.

Studera på Fria Läroverken?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Dina tre år på Estet

Första året

Under det första året jobbar du skapande i olika digitala former, med fokus på att hitta ditt eget uttryck i text och bild. Du läser kurser inom digitalt skapande och fotografering. Du får också träffa personer som redan jobbar i mediebranschen genom till exempel studiebesök och mässor, som kan ge en bättre inblick i branschens förutsättningar.

Andra året

Andra året jobbar du med medieproduktion på schemat. Här får du förståelse för hur mediebranschen fungerar och du utveck­lar dina kunskaper inom de digitala verktyg som branschen an­vänder. Du får också möjlighet att utveckla dina talanger och ditt eget uttryckssätt ännu mer. Dessutom fortsätter du att läsa olika högskoleförberedande kurser inom exempelvis engelska och svenska.

Sista året

Sista året har du möjlighet att själv välja inriktning för din utbildning genom olika val och gymnasiearbete, som är en fördjupning inom dina intressen och framtidsplaner.