Teknik

Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling och som siktar på vidare studier till ingenjör eller andra tekniska universitetsutbildningar efter gymnasiet. Det som är speciellt med just vårt teknikprogram är att det är praktiskt orienterat. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med olika praktiska övningar där vi tillämpar det som vi lärt oss.

Hos oss får du en nära kontakt och mycket tid tillsammans med dina lärare. Här kan du vara dig själv samtidigt som du utvecklas för framtiden genom att öva dig i logiskt tänkande och blir riktigt duktig på problemlösning.

Studera på Fria Läroverken?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

För att ge dig bästa förberedelse för studier och yrkesliv arbetar vi med:

“Praktik” och UF-företag

Genom att driva ett UF-företag i årskurs 2 får du träning i att driva eget företag, vilket är ett alternativ för många inom IT-branschen. I tvåan får du också möjlighet att under en vecka vara ute på ett företag som arbetar inom den bransch som du är intresserad av.

Roliga och utmanande projektveckor

Under alla tre åren deltar du olika projektveckor där du tillsammans med dina klasskamrater driver kreativa och praktiska projekt och får träna på att ta eget ansvar. Här sker även samarbete över årskurserna.

Digitala hjälpmedel och teknik

Alla elever på teknikprogrammet har en egen bärbar dator. Du kommer under din tid här att lära dig använda olika program för att lösa problem inom matematik och fysik mm.

Ämnesintegrering

Vi samarbetar över ämnesgränserna och integrerar engelska i de olika inriktningskurserna för programmet, t.ex. genom att genomföra fysiklaborationer och skriva kemirapporter på engelska. Du lär dig naturvetenskapliga begrepp som en förberedelse inför högre studier som ofta bedrivs på engelska.

Modern pedagogik

Under din tid här kommer du att träffa engagerade lärare som hela tiden strävar efter att ge dig bästa möjliga undervisning. Vi har bland annat i matematiken flera whiteboard tavlor i klassrummet för att kunna arbeta med begreppsuppfattning i mindre grupper, youtube-inspelningar av lösningar och begrepp, samt använder oss av olika digitala hjälpmedel .

Dina tre år på Teknik

Första året

Första året får du bland annat lära dig ny och spännande matematik och fysik. Du får även redan här bekanta dig med att arbeta i projektform samt möjligheten att få en inblick hur det är på tekniska högskolor och träffa studenter för att förbereda dig för framtida studier.

Andra året

Under andra året påbörjar du din inriktning och du får möjlighet att utvecklas inom teknikområdet med kurser inom programmering och webbutveckling.

Sista året

Under tredje året får du fördjupade kunskaper inom programmering, webbutveckling och gränssnittsdesign. Dessutom har du möjligheten att själv välja intresseinriktning för din utbildning.

Läs mer om de tre åren