Samhällsvetenskap

Medier, information och kommunikation

Detta är programmet för dig som är intresserad av media, samhällsfrågor och vill bli bra på att skriva, fotografera och kommunicera. Du får bekanta dig och fördjupa dig i journalistik, reklam, film, radio och presentationsteknik.

Studera på Fria Läroverken?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

Du får bland annat utveckla ditt skrivande och bildtänk genom att vara med och driva vår skoltidning Yada Yada. Dessutom tränar du mycket på att kommunicera muntligt genom att du får fördjupa dig i presentationsteknik, retorik och argumentationsteknik. På olika sätt gör vi ordet till ett av dina främsta redskap i livet. Programmet är en högskoleförberedande utbildning. Därför lär du dig effektiva studievanor för framtiden, som du har nytta av när du efter studenten kan söka till utbildningar på högskolor och universitet.

Dina tre år på Samhällsvetenskap

Första året

Första året får du bekanta dig med de olika programmen på din dator. Du får även lära dig att hantera en kamera och öva upp ditt bildseende i kursen fotografisk bild. Vi jobbar även mycket med att skriva och du lär dig att skriva olika typer av texter med fokus på journalistik.

Andra året

Andra året utvecklar du ditt sätt att kommunicera, argumentera, tänka, debattera och analysera. Du lär dig mer om hur en person i medievärlden arbetar och hur medievärlden är uppbyggd.

Sista året

Sista året på gymnasiet är ett år fyllt med roliga och intressanta projekt och kurser. Hela året genomsyras av gymnasiearbetet, ett arbete där du själv väljer vad du vill fördjupa dig inom.

Läs mer om de tre åren