Samhällsvetenskap

Beteende

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap passar dig som är intresserad av samhällsfrågor och vill veta om varför vi beter oss, agerar och reagerar som vi gör. Du kommer att lära dig psykologiska och filosofiska teorier om mänskligt beteende där även hälsa och ledarskap står på schemat.

 

Studera på Fria Läroverken?

Vill du börja hos oss eller bara veta mer? Skicka en intresseanmälan!

Intresseanmälan

På Fria Läroverken kommer du även att ha framtidsveckor där vi byter skolan mot en arbetsplats som du själv skulle vilja jobba på i framtiden. Under tre år på Fria Läroverken kommer du att skaffa dig förutsättningarna för att bli bland annat lärare, socionom, psykolog, polis, arbetsterapeut, läkare eller sjuksköterska.

Dina tre år på Samhällsvetenskap

Första året

Fokus ligger på samhällets uppbyggnad, språk och grundläggande kunskaper i matematik, idrott och hälsa samt historia.

Andra året

Du fördjupar dina samhällskunskaper med kursen Samhällskunskap 2. Du introduceras i inriktningskursen psykologi samt ledarskap och organisation där du får lära dig att förklara mänskligt beteende och olika ledarskapsteorier.

Sista året

Du fortsätter att fokusera dig på den beteendevetenskapliga delen då du läser fördjupningskurser i psykologi samt introduceras i sociologi, filosofi och kommunikation. Du kommer att utveckla din självständighet då du skall genomföra ett gymnasiearbete som till stor del liknar en uppsats på högskolan.

Läs mer om de tre åren