För studier och träning

Kalmar Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos oss ska du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Bild

Elevintervju

Nova Brideau läser sitt första år på Kalmar Fria Läroverk. För att orka hela vägen tränar hon flera dagar i veckan. Då står oftast friidrott på schemat. Läs hela intervjun här.

Bild

”Jag trivs jättebra på Fria. Vi har en familjär stämning på skolan och jag känner mig alltid välkommen.”

Felicia G-Hult, elev på Kalmar Fria Läroverk

Bild

Elevintervju

Svante Sturesson läser på Kalmar Fria Läroverk och är nöjd med sitt gymnasieval. Han trivs bra på skolan och kombinerar studier och träning. Läs hela intervjun här.

Bild

”Jag undervisar i idrottsrelaterade ämnen och fokuserar på att få mina elever att utmana sig själva.”

Åsa Karlsson, lärare på Kalmar Fria Läroverk

Bild

Jag läser NIU i Thaiboxning och min dröm är att bli världsmästare.”

Mustafa Rezaei, elev på Kalmar Fria Läroverk

Bild

Våga vara ambitiös

När du börjar på Kalmar Fria Läroverk är det viktigt att du vågar sätta höga mål. När du gör det, kan du förvänta dig att bli stöttad för att lyckas – så att du tre år senare kan lämna gymnasiet som den bästa versionen av dig själv.

Bild

Orka hela vägen

Kalmar Fria Läroverk brinner för att alla elever ska träna och ha en god fysik. Forskningsresultat från hela världen visar att den som håller sig fysiskt aktiv också presterar bättre i skolan. Du tar dina studier på allvar, och träning gör att du kan koncentrera dig bättre när du pluggar.

Bild

Våra idrottstillval

För oss är det viktigt att du hittar ditt sätt att orka hela vägen. På Kalmar Fria Läroverk finns därför något för alla. De som vill har möjlighet att idrotta på skoltid. Hos oss får du utveckla både teoretiska, praktiska och personliga egenskaper. Läs mer om våra idrottstillval här.

Ansökan till gymnasiet

Ansökan till gymnasiet stänger den 15/2Här hittar du all praktisk information du behöver. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta vår Studie- och yrkesvägledare.

Ansök här


Ansökan NIU

Ansökningstiden till vår Kampsportsutbildning är förlängd, välkommen att ansöka här.


Prova på-dagar

30 januari och 7 februari
Kontakta oss för anmälan.


Vårfest

15 maj kl. 17-19


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap
+ Ekonomi
+ Teknik
+ Barn och fritid
+ El och energi
+ Estetiska

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr