För studier och träning

Kalmar Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Hos oss måste du vara ambitiös utifrån din egen utgångspunkt. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos oss ska du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning. Välkommen!

Bild

Många vill studera på Kalmar Fria Läroverk

Resultatet av preliminärvalet visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera studier och träning hos oss på Fria. Läs mer här.

Bild

Elevintervju

Nova Brideau läser sitt första år på Kalmar Fria Läroverk. För att orka hela vägen tränar hon flera dagar i veckan. Då står oftast friidrott på schemat. Läs hela intervjun här.

Bild

”Jag trivs jättebra på Fria. Vi har en familjär stämning på skolan och jag känner mig alltid välkommen.”

Felicia G-Hult, elev på Kalmar Fria Läroverk

Bild

Elevintervju

Svante Sturesson läser på Kalmar Fria Läroverk och är nöjd med sitt gymnasieval. Han trivs bra på skolan och kombinerar studier och träning. Läs hela intervjun här.

Bild

”Jag undervisar i idrottsrelaterade ämnen och fokuserar på att få mina elever att utmana sig själva.”

Åsa Karlsson, lärare på Kalmar Fria Läroverk

Bild

Jag läser NIU i Thaiboxning och min dröm är att bli världsmästare.”

Mustafa Rezaei, elev på Kalmar Fria Läroverk

Bild

Våga vara ambitiös

När du börjar på Kalmar Fria Läroverk är det viktigt att du vågar sätta höga mål. När du gör det, kan du förvänta dig att bli stöttad för att lyckas – så att du tre år senare kan lämna gymnasiet som den bästa versionen av dig själv.

Bild

Orka hela vägen

Kalmar Fria Läroverk brinner för att alla elever ska träna och ha en god fysik. Forskningsresultat från hela världen visar att den som håller sig fysiskt aktiv också presterar bättre i skolan. Du tar dina studier på allvar, och träning gör att du kan koncentrera dig bättre när du pluggar.

Bild

Våra idrottstillval

För oss är det viktigt att du hittar ditt sätt att orka hela vägen. På Kalmar Fria Läroverk finns därför något för alla. De som vill har möjlighet att idrotta på skoltid. Hos oss får du utveckla både teoretiska, praktiska och personliga egenskaper. Läs mer om våra idrottstillval här.

Ansökan till gymnasiet

Är du intresserad av Fria? Lämna gärna en intresseanmälan via knappen nedan så kontaktar vi dig. Den 12 april kommer det preliminära antagningsbeskedet. Omvalsperioden pågår sedan mellan den 29 april och 15 maj.  Här hittar du mer information

Intresseanmälan


Vårfest

15 maj kl. 17-19


Våra program

+ Samhällsvetenskap
+ Naturvetenskap
+ Ekonomi
+ Teknik
+ Barn och fritid
+ El och energi
+ Estetiska

Ladda ner vår broschyr

Du kan läsa vår broschyr direkt i webbläsaren eller ladda ner den till din dator.

Öppna broschyr